Pages

Sunday, 29 June 2014

Rumahku Syurgaku - plaster ceiling part 2

Hah semalam baru lah siap pasang kipas dan lampu. Sebenarnya paster ceiling dah siap dari hari rabu tapi disebabkan wireman demam kene tunda pasang lampu kipas hari ahad. Dah lah first day puasa...hehehe. Ok jom tengok gamba.....


Ini lah hasilnya....memang memang puashati. Walaupun ada lah cacat sikit2 biasalah kan keje tangan manusia, tapi lepas pasang lampu terus suka. Eeee...bila lah nak pindah masuk.


Cantik x kipas tuh...RM155 guna remote tau kira murah kan kan....hehehe. Belilah barang2 lampu dan kipas dekat House of Lighting di Puchong...memang berbaloi-baloi. Kedai dia banyak barang dan ramai orang tp cepat berurusan sebab ramai staf.





Friday, 27 June 2014

Rumahku Syurgaku- plaster ceiling part 1


Kali nih nak cerita tentang Plaster Ceiling. Banyak tempat dah round, banyak blog baca dan google..akhirnya deal dengan Uncle Kent kat Kajang untuk plaster ceiling nih. Uncle Kent nih memang baik dia bg harga pun ok lah....kot....hehe. 

      

Rancang nak buat plaster ceiling seluruh rumah tapi bajet x cukup pulak. Jadi cuma buat living, master badroom dan dapur je...jadilah kan. Mula2 nak buat yg murah2 je just buat plaster dan cornice keliling yg simple tuh dlm RM3k dah dpt dah. Tiba2 en.husband berkenan dengan L box pulak. Deal punya deal dapat RM5k tp L box buat kat living je bilik ngan dapur just plaster ceiling letak downlight.


Nak buat paster ceiling nih kene buat sebelum pindah apa2 barang...sbb memang kotor. Gambar atas tuh adalah antara proses nak buat plaster...memang susah.


Bos tengah pantau kerja...hehehe. Yang nih dah siap buat box, lampu, kipas belom pasang lagi...part 2 nnti saya tunjukkan gamba.



Thursday, 26 June 2014

Rumah ku Syurga ku

Assalamualaikum...lama rasanye x updated blog nih...malas kot x pun x de cerita best nak di kongsi...hehe. Kali nih terpanggil nak share tentang Rumah. Pada tahun 2012 saya laki bini tetiba tersedar yang kami mesti cari rumah...takut2 harga rumah lagi naik klu lambat. Jadi carik punya carik kami sepakat tuk bli rumah di Jenjarom, Banting. Sebenarnya mmg jauh dengan tempat kerja kami. Tapi dah tu je rumah mampu milik kami...redha je lah dan bersyukur sbb ada lg yg x de rumah kan kan.

Alhamdulillah pada bln 5, 2014 saya dapat kunci rumah...yeayyyyy. Macam tau2 je kan nak raya bln 7 nih. 


En. Suami tengah belek2 dokumen sblm serah kunci...teruja giler2. Belum amik kunci lagi saya dah sibuk google nak hias rumah..hahaha.


Dengan lafaz bismillah saya rasmikan pembukaan pintu rumah...
Ok next entry nnti saya akan share lagi yea.