Pages

Wednesday, 9 July 2014

Rumahku Syurgaku - cuci & cat rumah

Di sebabkan rumah dah macam kapal karam...semalam lepas blik keje trus fly pi umah untuk cuci. Habuk...ya ampun byk giler rasa nak lemas time menyapu tuh. Tp sblm tuh nak citer masa on the way ke rumah sempat singgah bazar jap bli mknn tuk berbuka. Walaupun bazar tuh kecik tp best sbb x ramai org dan dpt mkn makanan tradisi jawa...nasi ambeng...hahahaha. 


Hah ambik...banyak betui nasi dia....


Ini lah warna combination yg kitaorg pilih...cam salah pilih je...hadoiii tp apa nak buat trus kan je lah. Mungkin dah siap nnti baru nampak cantik kan....ermmm sedapkan hati. Kali nih beli cat yg agak mahal lah satu tong ICI DULUX Inspire nih yg light color RM70 (5 liter), dark color tuh RM98 (5liter)....kopak. Tp yg best cat nih boleh cuci kalau kotor..terbaikkk👍👍👍.


Sambung lagi mengecat keesokkan hari...memang x sempat siap semalaman..pinggang ngan tangan cam nak tercabut dah....tp gagah kan diri gak.



Hah bila dah siap....lawa lah pulak hahahaha...tp kene carik semua barang warna putih baru match. Duit..duit..duit mana kau duit...hehe. Next entry nnti upload bila dah masuk perabot plk...aihhhh x sabo nyer.....daaaa.














Sunday, 6 July 2014

Rumahku Syurgaku - Kitchen Kabinet part 1

Masih lagi citer tentang umah...excited plak..heee. Macam org lain jugak bila rumah baru mesti nak buat kitchen kabinet. So nak jugak lah buat. Dah survey banyak tempat, google baca blog dan akhirnya kami pilih kontractor melayu. Banyak pilihan rupe nye kitchen kabinet ni...nak murah sikit guna melamine..nak mahal sikit guna 3g yg pling cantik 4g tp harga pun cantik gak lah.

Kat bawah antara kitchen kabinet yg Brother Zulmi ni penah buat...


Ok dah bincang laki bini bertekak tekak sikit...biasalah kan muehehehe....kami pun setuju nak buat 3g. Brother Zulmi nih dia pun mula buat lakaran...cantik gak dia lukis, cepat lak tuh. Jom tgk sikit lakaran dia...


Lebih kurang macam ni lah rupe dapur aku nnti...lawa kan heeeee. Brother nih memang baik dan layan je apa kita nak, yg best nye dia ada kilang sendiri so harga leh kaw tim sikit. Seminggu lepas deal datang lah brother Wan...dia nih lah yg nak buat table top. Lama gak amik masa wat table top nih kan dah masuk hari ke 4 tp x siap2 lg. Mungkin sebab bulan puasa kot semua jdik slow erkkk..




Ni lah rupenye table top yg lom siap. Kotor giler dapur nih..camne lah nak bersihkan nnti hadoiii. Nnti dah siap kita upload pic k.



Rumahku Syurgaku - Grill

Ok ri nih nak citer pasal Grill. Design grill nih konon2 gabungan nama kami laki bini hehehe....ala ala lah walaupun x lah nampak sangat gabungan tuh tapi ok kot. 



Grill nih buat dengan tukang besi yang dekat2 ngan rumah. Ermmm..finishing x brapa ok lah..erkkk malas nak pikir lantaklah camne pun yg penting umah dah ada grill. Harga grill satu rumah RM1800 je..murah kot...tp.......