Pages

Wednesday, 9 July 2014

Rumahku Syurgaku - cuci & cat rumah

Di sebabkan rumah dah macam kapal karam...semalam lepas blik keje trus fly pi umah untuk cuci. Habuk...ya ampun byk giler rasa nak lemas time menyapu tuh. Tp sblm tuh nak citer masa on the way ke rumah sempat singgah bazar jap bli mknn tuk berbuka. Walaupun bazar tuh kecik tp best sbb x ramai org dan dpt mkn makanan tradisi jawa...nasi ambeng...hahahaha. 


Hah ambik...banyak betui nasi dia....


Ini lah warna combination yg kitaorg pilih...cam salah pilih je...hadoiii tp apa nak buat trus kan je lah. Mungkin dah siap nnti baru nampak cantik kan....ermmm sedapkan hati. Kali nih beli cat yg agak mahal lah satu tong ICI DULUX Inspire nih yg light color RM70 (5 liter), dark color tuh RM98 (5liter)....kopak. Tp yg best cat nih boleh cuci kalau kotor..terbaikkk👍👍👍.


Sambung lagi mengecat keesokkan hari...memang x sempat siap semalaman..pinggang ngan tangan cam nak tercabut dah....tp gagah kan diri gak.



Hah bila dah siap....lawa lah pulak hahahaha...tp kene carik semua barang warna putih baru match. Duit..duit..duit mana kau duit...hehe. Next entry nnti upload bila dah masuk perabot plk...aihhhh x sabo nyer.....daaaa.














No comments:

Post a Comment