Pages

Friday, 27 June 2014

Rumahku Syurgaku- plaster ceiling part 1


Kali nih nak cerita tentang Plaster Ceiling. Banyak tempat dah round, banyak blog baca dan google..akhirnya deal dengan Uncle Kent kat Kajang untuk plaster ceiling nih. Uncle Kent nih memang baik dia bg harga pun ok lah....kot....hehe. 

      

Rancang nak buat plaster ceiling seluruh rumah tapi bajet x cukup pulak. Jadi cuma buat living, master badroom dan dapur je...jadilah kan. Mula2 nak buat yg murah2 je just buat plaster dan cornice keliling yg simple tuh dlm RM3k dah dpt dah. Tiba2 en.husband berkenan dengan L box pulak. Deal punya deal dapat RM5k tp L box buat kat living je bilik ngan dapur just plaster ceiling letak downlight.


Nak buat paster ceiling nih kene buat sebelum pindah apa2 barang...sbb memang kotor. Gambar atas tuh adalah antara proses nak buat plaster...memang susah.


Bos tengah pantau kerja...hehehe. Yang nih dah siap buat box, lampu, kipas belom pasang lagi...part 2 nnti saya tunjukkan gamba.



No comments:

Post a Comment